donderdag 10 maart 2011

Uitnodigingen Inkijk en De Nederlandsche Bank


Installatie Unidentified Species, papier en porselein, is te zien in galerie Inkijk, metrostation Weesperplein in Amsterdam, tot 6 mei 2011.
www.galerie-inkijk.blogspot.com

11-03-2011 until 14-04-2011: Porselein, het witte goud. Made in China.

Het werkverblijf van de keramiekafdeling van de Gerrit Rietveld Academie in de Chinese stad Jingdezhen in september/oktober 2010 heeft veel moois opgeleverd. 22 grote kratten vol porselein zijn per container teruggekomen naar Amsterdam. De resultaten zijn van 14 maart t/m 14 april te zien in de tentoonstellingsruimte van De Nederlandsche Bank, Westeinde 1, Amsterdam. De presentatie is alleen op afspraak te bezichtigen. Telefoon: 020-5243640. Legitimatie verplicht.

De tentoonstelling laat enerzijds een marktplaats-achtige opstelling van alle eindprodukten zien en bestaat anderzijds uit het project "Vertical Landscapes", een aantal metershoge porseleinen pilaren, vervaardigd door een Chinees bedrijf en voorzien van geschilderde en gezeefdrukte voorstellingen door docenten en studenten van de keramiekafdeling. Binnen dit project wordt het thema landschap op velerlei manieren uitgediept.Geen opmerkingen:

Een reactie posten